«Η εξέλιξη του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και η παροχή κοινωνικών και δημόσιων αγαθών»

Δελτίο Τύπου

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο, διοργάνωσε με επιτυχία την Ημερίδα με θέμα: «Η εξέλιξη του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και η παροχή κοινωνικών και δημόσιων αγαθών», την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 στο ξενοδοχείο TITANIA. Η Ημερίδα διενεργήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 1 με τίτλο «Ενίσχυση της επιχειρησιακής και διοικητικής ικανότητας των δομών και των μελών της ΑΔΕΔΥ», της πράξης: «Δράσεις ενίσχυσης της επιχειρησιακής και διοικητικής ικανότητας των δομών και των μελών της ΑΔΕΔΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση [Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο] και από εθνικούς πόρους.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν:

  1. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
  2. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
  3. Η FP CGIL
  4. Ο σύλλογος εργαζομένων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
  5. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών,
  6. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ,
  7. Το European Trade Union Institute,
  8. Την ΜΚΟ Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων,
  9. Την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, (Προγράμμα Στέγασης και Υπηρεσιών των Αιτούντων Άσυλο),
  10. Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου του Κοινωνικού Πολύκεντρου κ. Γεώργιου Γιούλου, ο οποίος αφού προλόγισε, παρουσίασε το περιεχόμενο της Πράξης στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται η συγκεκριμένη δράση.  Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Ιωάννης Πάιδας, για ένα σύντομο χαιρετισμό και με τις παρεμβάσεις τους συμπλήρωσαν οι κκ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Γενικός Γραμματέας ΑΔΕΔΥ και  Δημήτρης Μπράτης, Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ.

 

Στα παρακάτω link μπορείτε να δείτε τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα. Επισυνάπτεται και το πρόγραμμα για διευκόλυνσή σας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Galgoczi

Kasimi

Kasnakoudi

Markidis

Mourouzi

Oikonomou

Papadimitriou

Sabato

Soulai

Check Also

Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης «Το επίπεδο και η εξέλιξη των αμοιβών στον ελληνικό δημόσιο τομέα από την κρίση του 2009-10 μέχρι σήμερα»

Αθήνα, 6  Ιουνίου 2022 Δελτίο Τύπου Το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ  σε συνεργασία με το …