Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο “Επιστήμη & Πολιτική. Πεδία σύμπραξης και έντασης, φορείς και πρακτικές” του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

Στο τριήμερο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με θέμα “Επιστήμη και πολιτική: Πεδία σύμπραξης και έντασης – φορείς και πρακτικές” που διοργάνωσε στις 16-18 Μαρτίου το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στο πλαίσιο της επετείου των 25 χρόνων από την ίδρυσή του, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, κ. Γ. Γιούλος.

Μέσα από δέκα συν δύο στρογγυλά τραπέζια, που συνέδεσαν θεωρητικούς, φιλοσοφικούς και πολιτικούς προβληματισμούς, με συγκεκριμένα θετικά και αρνητικά παραδείγματα από τη δράση μιας πλειάδας φορέων, τόσο επίσημων όσο και της κοινωνίας των πολιτών, το συνέδριο κατάφερε να φωτίσει από πολλές πλευρές το κεντρικό του ερώτημα, αλλά και να καταλήξει σε περαιτέρω πεδία διερεύνησης και εμβάθυνσης. Κεντρικό αίτημα αναδείχθηκε η ανάγκη για έναν “νέο Διαφωτισμό”, που θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση επιστήμης και πολιτικής και το ρόλο και των δύο πεδίων, ενώ κοινή διαπίστωση υπήρξε η ανάγκη επιστημονικής τεκμηρίωσης εναλλακτικών πολιτικών από τη σκοπιά των εργαζομένων και των προοδευτικών δυνάμεων.

 

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εργασίες του συνεδρίου (βίντεο) πατώντας εδώ.
  •  Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του του στρογγυλού τραπεζιού “IX – Ο κόσμος της εργασίας και η παραγωγή εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας για την τεκμηρίωση και αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών” εδώ.

Check Also

Εκδήλωση Κοινωνικού Πολύκεντρου ΑΔΕΔΥ στην Άρτα: Το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Άρτας πραγματοποιούν …