28/4 Παγκόσμια ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία

Η ΔΟΕ θα παρουσιάσει την έκθεση Εξασφαλίζοντας την υγεία & ασφάλεια στην εργασία στις συνθήκες κλιματικής αλλαγής

Καθώς οι κλιματικές συνθήκες επιδεινώνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα αποτελέσματα στην υγεία και ασφάλεια  των εργαζομένων είναι όλο πιο ορατά: μερικά από τα πιο σοβαρά είναι η έκθεση σε υπερβολική ζέστη και υπεριώδη ακτινοβολία, ατμοσφαιρική ρύπανση, επιδημιολογικές ασθένειες,  και κίνδυνοι από την έκπλυση των αγροχημικών.ουσιών.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας θα παρουσιάσει την έκθεση σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 25/4, σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση από τις 14.30 μμ. (ώρα Ελλάδας).

Τα κύρια σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης σε ότι αφορά τους νέους αλλά και παλιούς κινδύνους για τον κόσμο της εργασίας, μια εκτενή παρουσίαση των διεθνών προτύπων της ΔΟΕ για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων με έμφαση σε αυτά που καλύπτουν από τις κλιματικές επιπτώσεις καθώς και στα μέτρα προστασίας – νομικά, πολιτικές που αφορούν στην εργασία όπως η κάλυψη από συλλογικές διαπραγματεύσεις, τεχνικές οδηγίες και μέτρα πρόληψης όπως η εκπαίδευση και κατάρτιση των τεχνικών ασφαλείας.

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ

Κατεβάστε την έκθεση της ΔΟΕ εδώ

Αρχείο

 

Check Also

Ν.Τ. Ιωαννίνων – ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Εκδήλωση για Συνταξιοδοτικό

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν …