Παγκόσμια εκστρατεία για την δημοκρατία από την Διεθνή Συνομοσπονδία ITUC

Παγκόσμια εκστρατεία για την δημοκρατία από την Διεθνή Συνομοσπονδία ITUC: Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο κηρύσσουν το 2024 έτος αγώνα για δημοκρατία.

Απέναντι σε ένα κόσμο παγκόσμιας διακινδύνευσης για την δημοκρατία και τα εργατικά δικαιώματα, είναι επιτακτική ανάγκη η ένωση μας ώστε να ακουστούν οι φωνές μας. Μαζί μπορούμε να αναχαιτίσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς όπως και άλλων κινδύνων για την δημοκρατία κινητοποιώντας τις συνδικαλιστικές ενώσεις παγκοσμίως να απαιτήσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τις δημοκρατικές αξίες και για τα εργασιακά δικαιώματα για μια δίκαιη με ίσες αξίες κοινωνία. Luc Triangle,  Γεν. Γραμματέας της ITUC

 

H εκστρατεία For Democracy που διοργανώνει η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία θα “τρέξει” σε τρεις φάσεις μέσα στο 2024, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο με εκδηλώσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις – μέλη της Συνομοσπονδίας σε όλο τον κόσμο. Η φετινή χρονιά είναι εκλογική χρονιά για πάνω από 4 δις πολίτες σε όλο τον κόσμο, γεγονός που σηματοδοτεί και την βαρύτητα που έχει για την δημοκρατία και την βιωσιμότητά της σε πολλά μέρη του πλανήτη. Η συνομοσπονδία καλεί τα συνδικάτα να αναλάβουν ενεργό ρόλο  και να προωθήσουν το μήνυμα ενωμένοι-ες εργαζόμενοι -ες για εξουσία στον κόσμο της εργασίας και το  συνδικαλιστικό όραμα για την δημοκρατία. Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί σε τρία επίπεδα δημοκρατίας: Δημοκρατία στην εργασία για διασφάλιση και επέκταση των εργατικών δικαιωμάτων, Δημοκρατία στην κοινωνία για ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, έμφυλη ισότητα, κοινωνική προστασία και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες για όλες και όλους. Και τέλος, Δημοκρατία στο διεθνές πεδίο με αναμόρφωση του οικονομικού μοντέλου προς ένα βιώσιμο και ανθρωποκεντρικό μέλλον των οικονομικών θεσμών όπου θα δίνει προτεραιότητα στις ισότητα και την ειρήνη μεταξύ των εθνών.

Περισσότερα: εδώ

Άρθρο

 

Check Also

Οι μεταβολές στην ευρωπαϊκή απασχόληση: Στοιχεία για το ΔΤ από την επισκόπηση του Eurofound το 2023

Η νέα έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Απασχόληση και τις Συνθήκες διαβίωσης (Eurofound) εστιάζει …