Διημερίδα σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ: «Μορφωτικές Ανισότητες και Εργασιακά Δικαιώματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο – ΑΔΕΔΥ και το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ συνδιοργανώνουν Διημερίδα με θέμα:

«Μορφωτικές Ανισότητες και Εργασιακά Δικαιώματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 17 /3, 16:00 μμ. – 21:00 μμ.,

Σάββατο 18/3, 9:30 π.μ. – 14:00 μμ.

στο ξενοδοχείο Novotel, Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα.

 

 

 

 

Οι θεματικές χωρίζονται σε δύο πάνελ, τα οποία συνθέτουν ερευνητές από τον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, όπου θα παρουσιαστούν ανά ημέρα τα εξής:

Την πρώτη ημέρα παρουσιάζουμε την έρευνα που διεξήγε το ΚΕΜΕΤΕ δύο χρόνια πριν, με θέμα «Όψεις της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας: Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα». Οι εισηγητές και εισηγήτριες, έμπειροι-ες ερευνητές και ερευνήτριες του ΚΕΜΕΤΕ θα εστιάσουν στα αποτελέσματα της έρευνάς τους εμπλουτίζοντάς τα με τα νέα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης και τις συνέπειες για το εκπαιδευτικό επάγγελμα.

Το πάνελ θα συμπληρώσει ο Καθηγητής της Κοινωνιολογίας του Σχολείου και της Εκπαιδευτικής Τάξης από το ΑΠΘ, Αργύρης Κυρίδης.

 

Η θεματική της δεύτερης ημέρας με τίτλο «Για ένα συμπεριληπτικό, ανοικτό, δημοκρατικό σχολείο: Προβλήματα, προκλήσεις, προτάσεις» στελεχώνεται από έμπειρες και έμπειρους  επαγγελματίες της εκπαίδευσης,  όπου ο καθένας και η καθεμία στον τομέα και την ειδικότητά τους θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν διαστάσεις και εκφάνσεις των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Καλεσμένος αυτού του πάνελ είναι ο Ν. Μάνεσης, από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Η διημερίδα θα μεταδίδεται και ζωντανά στη σελίδα του Κοινωνικού Πολύκεντρου και του ΚΕΜΕΤΕ στο Facebook  και στο κανάλι τους στο You Tube.

 

Αφίσα

Πρόγραμμα

Check Also

Οι μεταβολές στην ευρωπαϊκή απασχόληση: Στοιχεία για το ΔΤ από την επισκόπηση του Eurofound το 2023

Η νέα έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Απασχόληση και τις Συνθήκες διαβίωσης (Eurofound) εστιάζει …