“Ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας: Η αναγκαιότητα παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους εργαζόμενους και οι δομές στήριξης των εργαζομένων”

Η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΚοιΣΠΕ, η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, η ΑΜΚΕ ΘΑΛΠΟΣ και η ΠΕΨΑΕΕ συνδιοργανώνουν με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ και μαζί με τον ΚοιΣΠΕ Ευ Ζην Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας: Η αναγκαιότητα παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους εργαζόμενους και οι δομές στήριξης των εργαζομένων” στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2023, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Υφυπουργού Υγείας Αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Ζωής Ράπτη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το συνέδριο θα εστιάσει στην εμβληματική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας να λειτουργήσουν για πρώτη φορά σε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη Κέντρα Ημέρας για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη εργαζόμενων! Το συνέδριο θα αναδείξει επίσης τις πολλαπλές ανάγκες στήριξης των εργαζόμενων, ειδικά σήμερα μετά την πανδημία του covid 19 και την εξέλιξη της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης με την επέκταση της τηλεργασίας κσι της αυτοματοποίησης. Το Συνέδριο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της δημιουργίας και λειτουργίας τεσσάρων Κέντρων Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αιγάλεω.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Check Also

Οι μεταβολές στην ευρωπαϊκή απασχόληση: Στοιχεία για το ΔΤ από την επισκόπηση του Eurofound το 2023

Η νέα έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Απασχόληση και τις Συνθήκες διαβίωσης (Eurofound) εστιάζει …