5/10 Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών

Η Διεθνής Εκπαιδευτικών (Education International)  αποτίνει  φόρο τιμής στους/στις εκπαιδευτικούς που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της πανδημίας

Η Διεθνής Εκπαιδευτικών (Education International) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών στις 5/10, διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση για να τιμήσει τους ανθρώπους της εκπαίδευσης που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση και μέρα μνήμης για τα θύματα στο χώρο της εκπαίδευσης, αναφέρει:

Ο απολογισμός της πανδημίας Covid στην εκπαίδευση κατέγραψε ένα τεράστιο πλήγμα για τους ανθρώπους της. Πέρα από το κλείσιμο των σχολείων και τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες,  χιλιάδες  εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές και ηγετικές προσωπικότητες του κινήματος έχασαν τη ζωή τους. Οι απώλειες συγκλονίζουν. Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα για συναδέρφους που δεν είναι πια  μαζί μας.

Ο θάνατος καθεμιάς και καθενός από μας είναι μια τραγωδία για την οικογένειά, τους μαθητές και τις μαθήτριες, και για την κοινότητα μας. Η απώλεια τόσων πολλών εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο αφήνει ένα τρομερό αποτύπωμα για το επάγγελμα και την εκπαίδευση συνολικά.

Εκπαιδευτική ημέρα μνήμης

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών η EI (Education International) έστησε μια ξεχωριστή ιστοσελίδα ( www.teachercovidmemorial.org) για να  αποτίνει φόρο τιμής στους/στις εκπαιδευτικούς που δεν είναι πια μαζί μας.. Καλούμε έτσι όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης να μοιραστεί τη μνήμη και να τιμήσει τους/τις συναδέλφους, φίλους και συντρόφους που έφυγαν από τη ζωή. Θέλουμε να θυμόμαστε τα ονόματά τους και να μεταφέρουμε την κληρονομιά τους.

Σύνδεσμος εγγραφής στην εκδήλωση www.teachercovidmemorial.org/tribute-event/

Ημέρα/ Ώρα έναρξης: 5 Οκτωβρίου από τη 1 μ.μ.

Περισσότερα εδώ

Άρθρο

Check Also

Ενεργειακή φτώχεια και κρίση κόστους ζωής στην Ευρώπη. Έκθεση του Eurofound

Η νέα έκθεση του Eurofound για την κρίση στο κόστος ζωής και την ενεργειακή φτώχεια …