Έκδοση Μελέτης «Όροι και Συνθήκες Άσκησης του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δημόσια Εκπαίδευση»

Κυκλοφόρησε η μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ:

«Όροι και Συνθήκες Άσκησης του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δημόσια Εκπαίδευση» των Χρήστου Ζάγκου, Γιάννη Καμαριανού, Αργύρη Κυρίδη, Νίκου Φωτόπουλου.

Η μελέτη αυτή συμβάλλει στη διερεύνηση πρακτικών και νοηματοδοτήσεων των ίδιων των εκπαιδευτικών και των τριών βαθμίδων για τις συνθήκες εργασίας τους.

Παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αποδίδει η ίδια η κοινωνία στο έργο των εκπαιδευτικών, η συγκεκριμένη μελέτη διαπιστώνει την σημαντική υστέρηση των υποδομών και πόρων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ποσοτικά και ποιοτικά, επισημαίνοντας την ασυνέχεια και την έλλειψη.

Η παρούσα εμπειρική έρευνα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης κρίσης, η οποία επέφερε σημαντικά προβλήματα όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά συνολικά στους φορείς και στις λειτουργίες του κοινωνικού κράτους με συνέπεια την απορρύθμιση και την σταδιακή υποχώρηση κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Απώτερος σκοπός είναι η παρούσα μελέτη να συμβάλει ευθέως στην κατάθεση μιας ουσιαστικής πρότασης στον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την παιδεία με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δελτίο Τύπου:
Δελτίο Τύπου
Διαβάστε την συνοπτική παρουσίαση της μελέτης:
Συνοπτική Παρουσίαση Μελέτης
Δείτε όλη την μελέτη εδώ:
Μελέτη

Check Also

Ν.Τ. Ιωαννίνων – ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Εκδήλωση για Συνταξιοδοτικό

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν …