Μελέτη ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. ΟΛΜΕ «Όψεις της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας: Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα»

Το ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. (Κέντρο Μελετών Και Τεκμηρίωσης) της ΟΛΜΕ διεξήγε έρευνα με θέμα: «Όψεις της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας: Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα».

Στην μελέτη διαπιστώνονται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή της βασικής υποδομής της εκπαίδευσης (από το σχολείο στο διαδίκτυο), η αύξηση της απασχόλησης των εκπαιδευτικών και η κατάλυση της διάκρισης μεταξύ εργασιακού και προσωπικού βίου καθώς και η ενίσχυση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Η μελέτη επίσης διαπιστώνει προβλήματα κάλυψης και αφομοίωσης της εκπαιδευτικής ύλης καθώς και ενίσχυση των φαινομένων ηλεκτρονικής εξάρτησης, παρενόχλησης εκφοβισμού και προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας.

Τέλος, διατυπώνεται ένα σχέδιο ανάκαμψης της εκπαίδευσης από τις συνέπειες της τηλεκπαίδευσης και του εγκλεισμού που περιλαμβάνει άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://kemete.sch.gr/?p=1628

 

 

Check Also

Η ακαδημαϊκή ελευθερία σε κίνδυνο: η έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την κατάσταση των πανεπιστημίων στην ΕΕ

Στην ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Συνδικάτων για την Εκπαίδευση  (ETUCE) παραθέτει τα βασικά πορίσματα …