25/11 Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Public Services International:

25/11 Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η PSI καλεί σε εκστρατεία για άμεση επικύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης εργασίας (ILO).

Η πανδημία του COVID-19 αποκάλυψε τον συστημικό χαρακτήρα που λαμβάνουν η βία και η παρενόχληση στους χώρους εργασίας, καθώς και εκείνη που συνδέεται με το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η επικύρωση και η δεσμευτική εφαρμογή της σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) προβάλει πιο επείγουσα από κάθε άλλη φορά.

Η Διεθνής Δημόσιων Υπηρεσιών (PSI), συμμετέχει στο κίνημα για την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας στους χώρους δουλειάς με μια εκστρατεία που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020  και θα διαρκέσει έως και τον Ιούνιο του 2021.

Σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η PSI καλεί τις οργανώσεις της να συμμετέχουν σε μια διαδικτυακή κινητοποίηση (#RatifyC190) με κύριο αίτημα την επικύρωση της Σύμβασης 190 και της σύστασης 206 της ΔΟΕ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η PSI, η Σύμβαση 190 που έλαβε 439 θετικές ψήφους τον Ιούνιο του 2019, αποτελεί νίκη του κινήματος για την εξάλειψη της έμφυλης βίας αλλά και της σκληρής μάχης που έδωσαν για χρόνια οι γυναίκες των συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, οι οποίες σήμερα ανταμείβονται με ένα νέο διεθνές εργαλείο που αντιμετωπίζει τον έμφυλο χαρακτήρα της βίας με εμπεριστατωμένο τρόπο και το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες και όλους τους εργαζόμενους.

Η Διεθνής Δημόσιων Υπηρεσιών (PSI), με αυτή την εκστρατεία της 25ης Νοεμβρίου καλεί τα κράτη μέλη της ΔΟΕ να επικυρώσουν τη σύμβαση και να λάβουν δεσμευτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη βίας στους χώρους εργασίας.

 

Οι οργανώσεις – μέλη της PSI μπορούν να κατεβάσουν το γραφικό υλικό και τα κείμενα για την υποστήριξη της εκστρατείας εδώ.

Αρχείο

Check Also

Ν.Τ. Ιωαννίνων – ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Εκδήλωση για Συνταξιοδοτικό

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν …