Ψήφισμα ETUC – Στήριξη των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας

Στήριξη των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας – ψήφισμα ETUC (https://www.etui.org/)

Η εκτελεστική επιτροπή της ETUC υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί την Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν ότι:

Όλοι/-ες οι εργαζόμενoι/-ες συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται με επισφαλείς συμβάσεις θα μπορούν να λάβουν άδεια ασθενείας χωρίς το φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή το εισόδημά τους.

Κάθε εργαζόμενος/-η που χάνει εισόδημα κατά τη διάρκεια της καραντίνας να είναι δικαιούχος οικονομικής στήριξης.

Θα αυξηθεί η δημόσια επένδυση για τη στήριξη των υπηρεσιών υγείας και των εργαζομένων τους.

Θα χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί κανόνες και να διατεθούν ευρωπαϊκοί πόροι για τη στήριξη των χωρών που πλήττονται περισσότερο εν μέσω πανδημίας, όπως η Ιταλία.

Η άμεση και συντονισμένη δράση είναι απαραίτητη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την μείωση των άμεσων συνεπειών του covid – 19 στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους καθώς και για τον περιορισμό του επερχόμενου οικονομικού αντίκτυπου στην παγκόσμια οικονομία.

Η προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους από το κίνδυνο να προσβληθούν πρέπει να αποτελέσει πρωταρχική μέριμνα.

Check Also

Συμμετοχή στο 10ο Διεθνές Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Στο 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο …