Ημερίδα: Η εξέλιξη του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και η παροχή κοινωνικών και δημόσιων αγαθών

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», υλοποιεί την Πράξη «Δράσεις ενίσχυσης της επιχειρησιακής και διοικητικής ικανότητας των δομών και των μελών της ΑΔΕΔΥ», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση και ενίσχυση  του ενεργού ρόλου και των δημοσίων παρεμβάσεων της ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθεί η Ημερίδα «Η εξέλιξη του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και η παροχή κοινωνικών και δημόσιων αγαθών», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52 από τις 9:00 έως τις 15:00.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι θέσεις και οι απόψεις των οργανώσεων / φορέων και των κοινωνικών εταίρων σε θέματα όπως:

  1. Το προσφυγικό ζήτημα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μετά το 2016 [Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, θεσμική διάσταση, δημόσιες πολιτικές (ευρωπαϊκές/ εθνικές), διαδικασία ασύλου, προσφυγικές ροές].
  2. Παροχή δημόσιων και κοινωνικών αγαθών (υγεία, άσυλο, στέγαση, παιδεία, εργασία).
  3. Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών / θεσμών / δημοσίων υπηρεσιών.
  4. Προτάσεις πολιτικής για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Check Also

Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης «Το επίπεδο και η εξέλιξη των αμοιβών στον ελληνικό δημόσιο τομέα από την κρίση του 2009-10 μέχρι σήμερα»

Αθήνα, 6  Ιουνίου 2022 Δελτίο Τύπου Το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ  σε συνεργασία με το …