20/2 Παγκόσμια Ημέρα για την Κοινωνική Δικαιοσύνη

20/2/2024 Η παγκόσμια ημέρα για την κοινωνική δικαιοσύνη μας θυμίζει κάθε χρόνο την ανάγκη να οικοδομήσουμε δικαιότερες με ίσες ευκαιρίες κοινωνίες για όλες και όλους (ΟΗΕ.)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, η  Διεθνής δημόσιων Υπηρεσιών (PSI) δημοσίευσε ανακοίνωση με κεντρικό σύνθημα ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι αγώνας για δημόσιες υπηρεσίες, όπου εστιάζει στον κρίσιμο ρόλο που έχει η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης για την βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων. Ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Daniel Bertossa δήλωσε:

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες παρέχουν καθημερινά κοινωνική δικαιοσύνη. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα παιδιά μας, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι-νες στην κοινωνική φροντίδα που μας κρατούν υγιείς,  το προσωπικό της καθαριότητας που φροντίζουν τις κοινότητες μας ώστε να είναι ασφαλείς. Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι αγώνας για δημόσιες υπηρεσίες και είμαστε ευτυχείς που ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας συμμετέχει στον αγώνα μας.

O Διεθνής Οργανισμός Εργασίας φέτος θα δώσει το στίγμα της ημέρας με μία σειρά εφτά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία του πλανήτη (όλο το πρόγραμμα κατά περιοχή εδώ) και θα φέρουν κοντά σημαντικούς  ομιλητές από κάθε μεριά του κόσμου με στόχο να θέσουν τις βάσεις ώστε το αίτημα και οι πρακτικές επίτευξης της κοινωνικής δικαιοσύνης να αποκτήσουν τη σημαίνουσα  βαρύτητα στην ατζέντα της διεθνούς, περιφερειακής και τοπικής πολιτικής. (ILO)

Περισσότερα από την PSI και τον ILO, εδώ και εδώ

 

Check Also

Οι μεταβολές στην ευρωπαϊκή απασχόληση: Στοιχεία για το ΔΤ από την επισκόπηση του Eurofound το 2023

Η νέα έρευνα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Απασχόληση και τις Συνθήκες διαβίωσης (Eurofound) εστιάζει …