Έκδοση της Έρευνας για τη σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο του δημόσιου τομέα

Μια εξαιρετικά προσεγμένη έρευνα με σκοπό να καταγράψει σε τι βαθμό οι εργαζόμενες στο Δημόσιο υφίστανται σεξουαλική και ηθική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και πώς μπορούν αυτές οι συμπεριφορές να αντιμετωπισθούν με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Στην έρευνα περιλαμβάνεται διεξοδική καταγραφή των πολιτικών που έχουν εφαρμοσθεί για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο δημόσιο τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Σουηδία, όπως επίσης και το πλήρες ισχύον θεσμικό πλαίσιο  στην Ελλάδα.
Διενεργήθηκε δειγματοληπτική έρευνα στον γενικό πληθυσμό των δημοσίων υπαλλήλων και εμπειρική μελέτη με συνεντεύξεις εργαζομένων γυναικών οι οποίες είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή ηθική παρενόχληση στην εργασία τους στο Δημόσιο.  Οι συμμετέχουσες/-οντες και στις δύο έρευνες δήλωσαν ότι έχουν γνώση αρνητικών σχολίων, εχθρικής μεταχείρισης ή απρεπούς συμπεριφοράς και συμφωνούν στο ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για αυτά τα άτομα που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές.
Το βιβλίο αποτελεί το αποτέλεσμα της σύμπραξης και της εποικοδομητικής συνεργασίας της ερευνητικής ομάδας με Επιστημονική υπεύθυνη την και Μαρία Στρατηγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Η ομάδα αποτελείται συγκεκριμένα από τους:
Αρετή Μαυρομμάτη-Λαγάνη Υποψήφια Διδάκτορας, Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Αναστασία Χαραλάμπη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Χαράλαμπος Παπακωνσταντίνου, Υποψήφιος Διδάκτορας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια, Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Δελτίο Τύπου

Έρευνα 

Check Also

Ν.Τ. Ιωαννίνων – ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη Πρωτοβάθμιων Σωματείων & Εκδήλωση για Συνταξιοδοτικό

Το Κοινωνικό Πολύκεντρο σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν …